preskoči na sadržaj

Zrakoplovna tehnička škola Rudolfa Perešina Velika Gorica

 > Naslovnica
Vijesti

Dan škole obilježen dodjelom Ugovora o stipendiranju zrakoplovnim tehničarima

Autor: Administrator , 25. 3. 2024.


               

U povodu Dana škole, danas je u našoj školi održana svečanost dodjele Ugovora o stipendiranju MORH-a, za buduće pripadnike Hrvatskog ratnog zrakoplovstva na poslovima održavanja zrakoplova, zrakoplovne tehničare ZIM i IRE.

Naime, nakon prijave na javni poziv petero učenika (jedna učenica i četiri učenika) uspješno je prošlo zahtjevan odabirni postupak te su stekli sve potrebne uvjete kako bi postali stipendisti/stipendistica Ministarstva obrane Republike Hrvatske za zanimanje zrakoplovni tehničar.

Potpisivanju ugovora su uz stipendisticu i stipendiste (Iz 3. ZIM-a Janko Đuretić , a  iz 3. IRE-a: Mariano Josić, Benjamin Sambol, Marta Svinjarević, Patrik Vidović), obitelj i prijatelje, profesore/profesorice, ravnatelja, prisustvovali i predstavnici Ministarstva obrane Republike Hrvatske, brigadir Boženko Đevoić i brigadirka Silvana Kovačić iz Uprave za ljudske potencijale te načelnik stožera i zamjenik zapovjednika HRZ-a brigadir Željko Ninić, zapovjednik 91. krila HRZ-a brigadir Nikola Mostarac te djelatnici Zapovjedništva HRZ-a.

Kako bi svečanost bila uveličana, učenici su sudjelovali u kulturno-umjetničkom programu koji se, prema reakcijama gledatelja, svima svidio jer je osim ozbiljnih i edukativnih sadržaja, imao i notu zabave o čemu možete pročitati detaljnije pod opširnije.

Više fotografija, možete pogledati na:

https://www.morh.hr/u-velikoj-gorici-uruceni-ugovori-stipendistima-zrakoplovnim-tehnicarima-3


 

 

 


Konferansu su uspješno vodili uč. Lara Knežević, 1. ZP i Arman Osmani, 1. ZIM, a jednako su lijepo recitirali uč. 1. ZP-a Matija Anđelić i Moris Marenić te Marta Svinjarević, 3. IRE. (Uč. M. Marenić, kao i uspjeh M. Svinjarević nam je već poznat iz članka o „LiDraNu 2024.“)

Neke recitatore je, na gitari, pratila uč. Helena Primorac, 4. ZP, a svi su bili sretni što je i naš maturant, pobjednik „The Voicea“, Martin Kosovec, uz pratnju očevih električnih klavijatura, g. Mladena Kosovca, kao uvijek, majstorski otpjevao pjesmu Vice Vukova „Tvoja zemlja" (Glazbu je napisao Alfi Kabiljo, a tekst Drago Britvić.)

Da bi priredba dobro protekla, tehničku su podršku pružili uč. 1. ZIM-a: Ivan Dianežević i Ivan Školneković.

Program je osmislila nastavnica Dobrila Arambašić-Kopal, prof., a u provedbi su osim učenika, pomogli i Anamarija Peroš, prof. te Jeronim Čeko, prof., koji je suradnički bio na raspolaganju.

Ovom prilikom predstavnici MORH-a uručili su priznanje i zahvalnicu Zrakoplovnoj tehničkoj školi Rudolfa Perešina za višegodišnju uspješnu suradnju koju je uime svih djelatnika primio ravnatelj Vedran Šarac, prof.

Ravnatelj se zahvalio i istaknuo zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom te izrazio želju za još boljim nastavkom u budućnosti. Naglasio je da je projekt dodjele stipendija započeo još šk. godine 2017./'18., a dosad je više od 100 učenika ušlo u sustav, na što smo u školi vrlo ponosni s obzirom da naši učenici postaju nositelji odgovornih i iznimno važnih poslova u sustavu održavanja zrakoplova u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu.

Lijepo, svečano, ali i veselo druženje s predstavnicima MORH-a i HRZ-a te ostalim sudionicima svečanosti nastavljeno je u spomenutom ZIM-kabinetu uz malen domjenak.

INFO KUTAK


 ZRAKOPLOVNA TEHNIČKA ŠKOLA

            RUDOLFA PEREŠINA

                  Rudolfa Fizira 6

            10 410 VELIKA GORICA

 ured@ss-zrakoplovna-rperesina-vg.skole.hr

 Telefon: 01/6260-523

 CloudFax: 38575805650

 OIB: 58744487630

 MB: 03230813

 Žiro-račun:

 HR95 2360000-1101260515


 

             EU PROJEKTI

       TERENSKA NASTAVA 


 


 


      


 

 


 


 


 PRAKTIČNA NASTAVA:

 

   PRAVILA PONAŠANJA UČENIKA

       NA PRAKSI IZVAN ŠKOLE 


  


 


 

     Log book Part 66/147


       

        


 

Obavijesti

 


HRVATSKA AGENCIJA ZA

CIVILNO ZRAKOPLOVSTVO


 

 

Raspored zvonaBesplatne instrukcije iz

matematike dostupne svima!

 

Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Tražilica
CMS za škole logo
Zrakoplovna tehnička škola Rudolfa Perešina Velika Gorica / Rudolfa Fizira 6, HR-10150 Zagreb / www.ss-zrakoplovna-rperesina-vg.skole.hr / ured@ss-zrakoplovna-rperesina-vg.skole.hr
preskoči na navigaciju